Korpslejrmærker DDS efter 1973

Hvalpsund 1974

Råbåndsknobet med det blå og gule reb symboliserer sammenlægningen af de blå piger fra Det Danske Pigespejderkorps og de gule drenge fra Det Danske Spejderkorps.

Underlejrmærke
Spejd 80 Jægerspris

Jægersprislejren lå lige syd for Jægerspris Nordskov på Hornsherred, hvor Snoegen,en 6-700 år gammel eg med snoet stamme, ligger. Snoegen var lejrsymbol for Jægersprislejren.
Lejren ved Kaas lå på jorde der tilhørte Kaas hovedgård, som derfor er afspejlet på lejrmærket.

Spejd 80 Kaas

Lejren ved Kaas lå på jorde der tilhørte Kaas hovedgård, som derfor er afspejlet på lejrmærket.

Spejd 80 Lerchenborg

Radiomasten på lejrmærket skyldes, at Lerchenborglejren lå tæt op ad Kalundborgsenderen. Samtidig var en del aktiviteter fokuseret om radiobølger. Der var bl.a. opsat et radiotelt, hvor man kunne bygge elektronik og lave forskellige aktiviteter med radioapperater, som f.eks. rævejagt.

Spejd 80 Molbolejren

En lejr på Mols bliver selvfølgelig illustreret med en molbohue. Inden lejren skulle hver deltager strikke sin egen molbohue.

Spejd 80 Stevninghus

På lejren ved Stevninghus var der i anledningen anlagt togskinner, og en af hovedattraktionerne var et veterantog som man kunne komme ud at køre med. Det er illustreret med et lokomotiv på lejrmærket.

Blå Sommer 1985, Haderslev

Lejrmærket afspejler lejrens bomærke, som var en bro bygget over en lille sø. Rækværksstavene i broen blev lavet af alle deltagende flokke, troppe og klaner, som hjemmefra skulle medbringe en dekoreret stav.

Blå Sommer 1989, Stevninghus

Logoet viser ikke kun årstallet for lejren men også 1909 for at markere, at der er tale om 80-året for spejderbevægelsens start i Danmark.
Blå Sommer 1989 havde ikke et bestemt tema. Men lejrmærket skal vise, at vi er “de blå”, det er sommer, det er lejr og det er glæde.

Underlejrmærke
Underlejrmærke
Underlejrmærke
Blå Sommer 1994, Stevninghus

Lejrmærket illustrerer underlejrene der var på lejren, d.v.s. Teltet, Flaget, Skyen, Bakken og Søen, samt hjælperlejren Himlen og familie- og gæstelejren Dalen.

Blå Sommer 1999, Stevninghus

Denne gang symboliserer lejrlogoet sommer og glade børn på lejr – Natur og sammenhold og kammeratskab mellem dreng og pige – Aftenstemning og lejrbål.

Blå Sommer 2004, Stevninghus

Blå Sommer 2004 havde temaet: “Vi tester ideen” – både på de konkrete aktiviteter og den samlede spejderidé. Det illustreres med grundelementer fra spejderarbejdet: natur, telte og rafter. Som et tvist blev solen lavet blå – både for at illustrere BLÅ sommer og for at illustrere at vi tester ideen.

Friendship award
Blå Sommer 2009, Stevninghus

Logoet symboliserer spejderlejr, natur og venskab. Samtidig er ideen at alle deltagerne på lejren skal kunne se visionen om at de lærer nyt og udvikler sig spejderfagligt, personligt og ledelsesmæssigt.

Friendship award
Underlejrmærke
Underlejrmærke
Aktivitetsmærke Vestas